SREČANJE UPOKOJENCEV GORENJSKE 2018 

Pokrajinska zveza društev upokojencev Gorenjske

Savska  cesta  34

4000  KRANJ

e-mail: pzdu.gorenjske@gmail.com


Društvom upokojencev Gorenjske                                                        Kranj, dne 23. 4. 2018

 

RAZPIS

 

Za 27. letno srečanje upokojencev Gorenjske,  ki bo v ČETRTEK 7. JUNIJA  2018  na

prostoru, ki se imenuje CEGNCA-smer Tuštanj in se nahaja 500 m pred gradom Tuštanj  v  Moravčah.

 

POKRAJINSKA ZVEZA DRUŠTEV UPOKOJENCEV Gorenjske v sodelovanju z DU Moravče in Občino Moravče organizira  letno srečanje upokojencev, ki bo 7. junija 2018 na prireditvenem prostoru  v Moravčah, z uradnim pričetkom ob 10. uri.

Obvezna kotizacija znaša 7,00 € na osebo (BON  ZA  HRANO).  V tem znesku je zagotovljena prehrana z možnostjo izbire med tremi meniji:

-      cela  kranjska klobasa s prilogo in kruhom,

-      golaž s kruhom,

-      mešano meso na žaru s prilogo in kruhom.

Pri naročilu bonov vas prosimo, da se zaradi lažje organizacije predhodno odločite in izberete med tremi meniji. Boni bodo v treh različnih barvah.

V znesku 7 € so zajeti tudi stroški zavarovanja udeležencev, ekipa prve pomoči, gasilska služba, redarstvo s parkiranjem, mize in klopi, najem velikega šotora ter bogat kulturno – zabavni program z živo glasbo.

Vstop na prireditveni prostor bo mogoč le z bonom, ki jih bodo udeleženci oz. DU predhodno naročili na PZDU (telefon: 051/332-831 ali 0599-215-29) ter prejeli od PZDU Gorenjske (takoj po naročilu). Hrano bo mogoče dobiti le za bon. Pijača  bo v prosti prodaji.

Udeleženci, ki se bodo na prireditev pripeljali z avtobusom, bodo avtobus zapustili v neposredni bližini vhoda  prireditve. Tistim, ki se bodo pripeljali z osebnimi avtomobili  ali kombiji, bo parkiranje omogočeno ob prireditvenem prostoru. Za avtobuse bo pripravljen nekoliko oddaljen parkirni prostor.

 

Zgibanke o srečanju vam bomo poslali naknadno. O dodatnih informacijah vas bomo sproti obveščali.

Vabimo vas, da se srečanja udeležite v čim večjem številu, kajti preživeli boste lep dan druženja na lepem kraju, s pestrim programom in obljubljamo, z boljšo gostinsko ponudbo. Udeleženci srečanja bodo imeli med prireditvijo možnost ogleda določenih znamenitosti  v občini Moravče. Program bo objavljen v zgibanki srečanja, ki jo boste prejeli ob prevzemu bonov.

OBVESTILO:

V zvezi s prehrambenimi boni, ki so tudi obvezna vstopnica na prireditveni prostor »Srečanja upokojencev Gorenjske 2018« vam sporočamo, da lahko društva upokojencev bone osebno prevzamejo  v pisarni PZDU Gorenjske (SREDA in PETEK od 9.00 do 12.00 ure), Savska cesta 34 v Kranju, (poslovna stavba bivši INTEX ali TRENČA) ali vam naročeno pošljemo po pošti. Prosimo vas, da nam v najkrajšem možnem času sporočite želeno količino bonov. Vračanja bonov ne bo možno. Pri prevzemu bonov ni več možno  plačevati z gotovino. Po prejetem računu iz PZDU Gorenjske, bodo DU plačevala naročene bone preko TTR.

Zadnji  rok za naročilo bonov iz DU je PONEDELJEK  21. MAJ 2018.

Prosimo, da se poskušate držati navedenih rokov.

Hvala za razumevanje in lepo pozdravljeni !

 

V L J U D N O    V A B L J E N I !

 

Predsednik PZDU Gorenjske in

organizacijskega odbora prireditve:

Zdravko  Malnar  l. r.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kranj, dne 20. november 2017

 

R A Z P I S

ZA ORGANIZACIJO  »SREČANJA  UPOKOJENCEV  GORENJSKE

V ČETRTEK 7. JUNIJA 2018«

 

Društva upokojencev Gorenjske, ki imajo v svojem kraju oz. občini možnost organizacije »srečanja upokojencev Gorenjske 2018« pozivamo, da se prijavijo na razpis.

 

RAZPISNI POGOJI:

DU ali več DU v sodelovanju s PZDU Gorenjske:

 • zagotovi prostor z zadostnim številom kpl miz in klopi (po možnosti pokrit), kjer se lahko namesti cca 2500 udeležencev,
 • zagotovi oz. postaviti oder za kulturni program v velikosti 5x4 m, zadostno veliko plesišče,
 • zagotovi parkirne prostore za cca 40 avtobusov in 350 osebnih vozil,
 • zagotovi zadostno število sanitarij (kemična stranišča),
 • skupaj s PZDU poskrbi za vsa dovoljenja za prireditev pri pristojni upravni enoti,
 • pripravi osnutek kulturnega programa, priskrbi ansambel s primernim ozvočenjem, ki izvaja plesno glasbo,
 • poskrbi za redarsko službo, gasilsko reševalno vozilo z ekipo, dežurno
 • zdravstveno ekipo,
 • prostor za stojnice (cca 20),
 • zagotovi, če bo potrebno, zadostno število ljudi za postavitev in podiranje šotora in pripravo prireditvenega prostora.
 • poskrbi profesionalnega gostinca, ki ima izkušnje za postrežbo na velikih
 • prireditvah.

Z DU, ki bo/do prevzelo/le organizacijo letošnjega srečanja upokojencev Gorenjske, bomo skupaj z PZDU sestavili in potrdili organizacijski odbor srečanja.

ROK ZA PRIJAVO JE: SREDA, 20. DECEMBER 2017.

Prosimo, da prijave pošljete na naslov: PZDU Gorenjske, Savska c. 34, 4000 Kranj ali po e-pošti: pzdu.gorenjske@gmail.com

Lepo pozdravljeni,

 

Predsednik   Zdravko Malnar, l.r.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

V Žirovnici se je zbralo več kot dva tisoč gorenjskih upokojencev

 

Na 26. srečanju gorenjskih upokojencev, ki je bilo v četrtek, 31, avgusta 2017, na prostoru Konjeniškega kluba na Breznici v občini Žirovnica, se je zbralo več kot dva tisoč članov gorenjskih društev upokojencev. Srečanje, na katerega po tradiciji povabijo tudi gorenjske župane in poslance v Državnem zboru, je v sodelovanju s Pokrajinsko zvezo društev upokojencev Gorenjske pripravilo DU Žirovnica.

 

Udeležence je uvodoma pozdravil Zdravko Malnar, predsednik Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske, predsednik DU Žirovnica in hkrati predsednik Organizacijskega odbora za pripravo srečanje. Zahvalil se je vsem, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi prireditve, še posebej Občini Žirovnica in njenemu županu Leopoldu Pogačarju, ki je organizatorjem ves čas stal ob strani, pokroviteljem, donatorjem in sodelavcem ter izvajalcem programa. Prav vsem pa je zaželel tudi, da se v Žirovnici lepo počutijo, da odnesejo s tega kraja čim več dobrih doživetij in lepih vtisov in da se še vrnejo.

 

Osrednji slavnostni govornik je bil predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije Janez Sušnik, ki je v svojem nagovoru poudaril, da je namen njegovega sodelovanja na dogodku zahvaliti se vsem društvom upokojencev Gorenjske, ki jih je 48, vseh članov pa 30 tisoč. Društva opravljajo pomembno nalogo, da združujejo člane in jih vključujejo v različne aktivnosti. To je osnovno poslanstvo posameznih društev upokojencev in cele gorenjske regije. »Izredno ponosni pa smo«, je nadaljeval, tudi na 3.500 prostovoljcev, ki delajo v projektu Starejši za starejše, ki je letos prejel nagrado Državljan Evrope. O tem projektu je kasneje spregovoril tudi koordinator projekta za Gorenjsko Edvard Kavčič.

 

Poslanstvo ZDUS-a, kot je nadaljeval Sušnik, pa ima večje dimenzije. Med drugim je izpostavil sodelovanje z državo na zakonodajnem področju, še posebej usklajevanje in pripravo dolgo pričakovanega demografskega sklada, ob tem pa izrazil dvom o njegovi ustanovitvi. Tudi zakon o dolgotrajni oskrbi, kot je nadaljeval, gre počasi.

Bolj razveseljivo je bilo njegovo zagotovilo, da se bodo pokojnine odslej redno višale in usklajevanje in tudi regres bo že drugo leto višji. Sicer pa se bo ZDUS z vsemi aktivnostmi, s katerimi se ukvarja, predstavil na letošnjem Festivalu za tretje življenjsko obdobje, tako da bodo upokojenci natančno seznanjeni s tem. Vsega tega pa ZDUS brez baze, brez pokrajinskih zvez, ne bi zmogel. Prav tako ne brez pomoči in sodelovanja županov ter poslancev. Zato je vse povabil, da še naprej delujejo složno in enotno.

 

Udeležence srečanja sta pozdravila tudi predsednik Sveta gorenjske regije Boštjan Trilar in župan občine Žirovnica Leopold Pogačar. Poleg njiju je bilo na prireditvi še nekaj gorenjskih županov in poslancev, pa tudi kandidata za predsednika republike Marjan Šarec in Ljudmila Novak.

 

Trilar se je upokojencem zahvalil, ker so s svojim delom omogočili, da lahko danes delamo in živimo v svobodni lepi Sloveniji in ker s svojo modrostjo, znanjem in izkušnjami poskrbijo, da ne ponavljamo napak iz preteklosti. V imenu vseh gorenjskih županov je obljubil, da bodo storili vse kar je v njihovih močeh, da starejšim to povrnejo in jim zagotovijo lepo starost, aktivno, zdravo in z lepimi pogoji življenja.

 

Srečanje, ki je v prvi vrsti namenjeno druženju, veselju in zabavi, so popestrili s kulturnim programom, ki ga je pripravilo KD dr. France Prešeren Žirovnica – Breznica, po uradnem delu pa so udeležence povabili tudi na ogled tamkajšnjih znamenitosti, med drugim rojstnih hiš dr. Franceta Prešerna in Frana Saleškega Finžgarja. Za ples in vedro razpoloženje je poskrbel Ansambel bratov Štrukelj.

 

 

Slavica Bučan

Kranj, 1. 9. 2017

 

 

P.S. Fotografije s srečanja si lahko ogledate v rubriki "Galerija", posnel jih je Ferdo Kikelj.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

Pokrajinska zveza društev upokojencev Gorenjske

Savska  cesta  34

4000  KRANJ

e-mail: pzdu.gorenjske@gmail.com


Društvom upokojencev Gorenjske                                                        Kranj, dne 5. 7. 2017

 

RAZPIS

 

Za 26. letno srečanje upokojencev Gorenjske,  ki bo v ČETRTEK 31. avgusta 2017 na

prostoru Konjeniškega kluba Žirovnica v Žirovnici.

 

POKRAJINSKA ZVEZA DRUŠTEV UPOKOJENCEV Gorenjske v sodelovanju z DU Žirovnica in Občino Žirovnica organizira  letno srečanje upokojencev, ki bo 31. avgusta 2017 na prostoru Konjeniškega kluba v Žirovnici, z uradnim pričetkom ob 10. uri.

Obvezna kotizacija znaša 7,00 € na osebo (BON  ZA  HRANO).  V tem znesku je zagotovljena prehrana z možnostjo izbire med tremi meniji:

-      cela  kranjska klobasa s prilogo in kruhom,

-      golaž s kruhom,

-      mešano meso na žaru s prilogo in kruhom.

Pri naročilu bonov vas prosimo, da se zaradi lažje organizacije predhodno odločite in izberete med tremi meniji. Boni bodo v treh različnih barvah.

V znesku 7 € so zajeti tudi stroški zavarovanja udeležencev, ekipa prve pomoči, gasilska služba, redarstvo s parkiranjem, mize in klopi, najem velikega šotora ter bogat kulturno – zabavni program z živo glasbo.

Vstop na prireditveni prostor bo mogoč le z bonom, ki jih bodo udeleženci oz. DU predhodno naročili na PZDU (telefon: 051/332-831 ali 0599-215-29) ter prejeli od PZDU Gorenjske (takoj po naročilu). Hrano bo mogoče dobiti le za bon. Pijača  bo v prosti prodaji.

Udeleženci, ki se bodo na prireditev pripeljali z avtobusom, bodo avtobus zapustili v neposredni bližini vhoda  prireditve. Tistim, ki se bodo pripeljali z osebnimi avtomobili  ali kombiji, bo parkiranje omogočeno ob prireditvenem prostoru. Za avtobuse bo pripravljen nekoliko oddaljen parkirni prostor.

 

Zgibanke o srečanju vam bomo poslali naknadno. O dodatnih informacijah vas bomo sproti obveščali.

Vabimo vas, da se srečanja udeležite v čim večjem številu, kajti preživeli boste lep dan druženja na lepem kraju Gorenjske s pogledom na mogočne vršace, s pestrim programom in dobro gostinsko ponudbo. Udeleženci srečanja bodo imeli možnost, da se organizirano-peš udeležijo krajšega ogleda  znamenitosti  v občini Žirovnica.

OBVESTILO:

V zvezi s prehrambenimi boni, ki so tudi obvezna vstopnica na prireditveni prostor »Srečanja upokojencev Gorenjske 2017« vam sporočamo, da lahko društva upokojencev bone osebno prevzamejo  v pisarni PZDU Gorenjske (SREDA in PETEK od 9.00 do 12.00 ure), Savska cesta 34 v Kranju, (poslovna stavba bivši INTEX ali TRENČA) ali vam naročeno pošljemo po pošti. Prosimo vas, da nam v najkrajšem možnem času sporočite želeno količino bonov. Bonov pri prevzemu ni več možno  plačevati z gotovino. Po prejetem računu iz PZDU Gorenjske, bodo DU plačevala naročene bone preko TTR.

Zadnji  rok za naročilo bonov iz DU je ČETRTEK 17.8.2017.

Prosimo, da se poskušate držati navedenih rokov.

Hvala za razumevanje in lepo pozdravljeni !

 

V L J U D N O    V A B L J E N I !

 

Predsednik PZDU Gorenjske in

organizacijskega odbora prireditve:

Zdravko  Malnar  l.r.

 

 

 

Pokrajinska zveza društev upokojencev Gorenjske

                                                                       Savska  cesta 34

4000   KRANJ

e-naslov:  pzdu.gorenjske@gmail.com

                                                                                                                     

                                                                                                                     Kranj, dne 7.6.2017

 

 

Letošnje »Pokrajinsko srečanje upokojencev Gorenjske« bo V ČETRTEK 31. avgusta 2017 v Žirovnici pod velikim šotorom, na prostoru Konjeniškega kluba Žirovnica.         

Organizatorja sta PZDU Gorenjske in DU Žirovnica v sodelovanju z Občino Žirovnica in

Zavodom za turizem Žirovnica.

 

Prijave in izvedba prireditve  bo potekala po ustaljenem redu.

O vsem vas obvestimo pravočasno, vi si za čim večjo udeležbo le rezervirajte omenjeni datum.

 

 

Vljudno vabljeni na veselo druženje!

 

                                                                                                         

                                                                                                      Predsednik:

                                                                                                  Zdravko  Malnar © Zveza društev upokojencev Gorenjske
Galerija | Pravno obvestilo |
Izdelava strani: PLAN e d.o.o.