Ročna dela

Pokrajinska zveza društev upokojencev Gorenjske

Savska  cesta 34, 4000 KRANJ

Tel: 059921529 ● http:// http://www.pzdugorenjske.si ● E-mail: pzdu.gorenjske@gmail.com

                                                                                                          Kranj, 3. september 2021

RAZPIS ZA SODELOVANJE NA RAZSTAVI ROČNIH DEL DRUŠTEV UPOKOJENCEV GORENJSKE 2021

Bled, 30. september–3. oktober 2021

Komisija PZDU Gorenjske za kulturo in tehnično kulturo pripravlja skupaj z gostiteljem, Društvom upokojencev Bled, regijsko razstavo ročnih del (v poštev pridejo vezeni, kvačkani, klekljani in pleteni izdelki). Vezenine morajo biti ročno izdelane z obrobami vred.

K sodelovanju vabimo vsa gorenjska društva upokojencev, ki se ljubiteljsko ukvarjajo s prostoročnimi dejavnostmi in tako ohranjajo kulturno dediščino v svojem okolju in tudi širše.

Razstava bo na ogled od četrtka, 30. septembra, do nedelje, 3. oktobra 2021, v preddverju Festivalne dvorane Bled. Postavili jo bomo 30. septembra dopoldne (od 10. ure naprej), odprtje razstave s kulturnim programom pa bo istega dne ob 17. uri.

Društva naj na prijavnici navedejo izdelke, ki jih želijo razstaviti na mizah. Prijavnice naj pošljejo najkasneje do 16. septembra 2021 na naslov: PZDU Gorenjske, Savska cesta 34, 4000 Kranj ali po e-pošti: pzdu.gorenjske@gmail.com.

Pokrajinska zveza društev upokojencev Gorenjske bo povrnila potne stroške (za dostavo izdelkov na razstavo in njihov odvoz) tistim sodelujočim gorenjskim društvom upokojencev, ki so od kraja razstave oddaljeni več kot 15 km.                                            

                                   Predsednica Komisije PZDU Gorenjske za kulturo in tehnično kulturo

                                   ter predsednica DU Bled                              

                                   Dragica Vesković

E-PLAKAT 2021

PRIJAVNICA